Održana 15. Noć muzeja u Muzeju Radboa

Iza nas je još jedna uspješna Noć muzeja sa preko 200 posjetitelja. Muzeju Radboa ovo je 4 sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj muzejskoj manifestaciji.

U bogatom programu održala se dječja radionica “Muzej u baštini”za učenike 2. razreda OŠ Side Košutić Radoboj putem koje su učili o znamenitostima radobojskog zavičaja stvarajući pritom svoje drvo znanja.

Službeni program započeo je tradicionalnim nastupom Radobojskih mažoretkinja u 18:00 sati, a nakon njihovog nastupa uslijedila su zanimljiva predavanja od strane izv. prof. Zvjezdane Jembrih sa Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na temu Kapela sv. Jakova na Očuri -Od preživljavanja do oživljavanja putem kojeg su se prezentirala dosadašnja istraživanja restauriranja vrijednih drvenih skulptura iz Kapele, od kojih se gotički kip Madone čuva u Muzeju za umjetnost i obrt. Mag. arch. Sebastijana Stingla održao je drugo predavanje na temu Kapele sv. Jakova na Gorjanima Sutinskim i zaštitnih arheoloških istraživanja koja su se u kapelici odvijala prošle godine.

Manifestaciju smo zaključili s predstavljanjem Izložbe slika na temu fosila iz Radoboja koji se čuvaju u Prirodoslovnom muzeju u Beču i Londonu ukazujući pritom na europsku dimenziju značajnosti fosilne građe pronađene u Radoboju.

Sa stručnim vodstvom kroz muzejski postav obilježen je završetak  programa uoči 15. Noći muzeja. Posjetitelji su do ponoći mogli razgledati muzejski postav. Ulaz na sva događanja bio je slobodan.