Novi uvjeti rada u Muzeju Radboa

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine donijela Zaključak kojim se prihvaćaju mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19. Faza 1. počinje s planiranim aktivnostima u ponedjeljak, 27. travnja 2020. te obuhvaća i omogućavanje rada knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara.

Sukladno smjernicama i preporukama Ministarstva kulture, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze Muzej Radboa će s danom 29. travnja 2020. godine biti otvoren za posjetitelji.

Novi uvjeti rada muzeja s posjetiteljima u svrhu maksimalne zaštite djelatnika muzeja i posjetitelja odvijati će se uz poštovanje svih mjera sprečavanja širenja infekcije uzrokovane COVIDOM-19.

Muzej Radboa prilagodio je ulazak posjetitelja i zaštitu djelatnika radi smanjenja fizičkog kontakta sukladno protuepidemiološkim mjerama i mjerama socijalnog distanciranja na sljedeći način:

  • Ograničava se broj posjetitelja na maksimalno 10 osoba koje mogu istovremeno boraviti u svim muzejskim prostorima.
  • Daljnji su ulasci u muzejski prostor mogući tek kad jedan posjetitelj izađe iz muzejskog prostora-jedan posjetitelj može ući uz osiguranje protočnosti posjetitelja.
  • Postavljena dezinfekcijska sredstva na ulazu u muzejski prostor i radnim prostorijama djelatnika muzeja.
  • Za rad muzejskih djelatnika osigurano je pridržavanje najviših higijenskih standarda uz pridržavanje propisane fizičke distance između djelatnika muzeja i posjetitelja prilikom međusobne komunikacije i među posjetiteljima.
  • Kontinuirano provođenje dezinfekcije muzejskog prostora i površina koje se često diraju (kvake, računalna oprema, interaktivni uređaji, tableti i touchscreenovi).
  • Postavljene obavijesti o zabrani dodirivanja površina na kojima su izloženi i kojima su zaštićeni muzejski eksponati.
  • Postavljene Upute o mjerama socijalnog distanciranja i Upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni na ulaze i vidljiva mjesta u Muzeju.